HASCHER JEHLE Architektur

Booth number R7.G38/06

www.hascherjehle.de

HASCHER JEHLE Architektur is a Berlin-based office. We provide planning and innovative designs for a wide range of building categories, e.g. offices, retail, public and housing.

About us

HASCHER JEHLE Architektur was founded by Rainer Hascher and Sebastian Jehle in 1993. Thomas Kramps joined the executive team in 2005, the former associates Fleur Keller, Markus Häffner and Jens-Peter Riepen in 2022. Together with our Berlin-based team of about 70 employees, we have proven successful in both competitions and the realization of our award-winning design projects in Germany and abroad. To name just a few, theStuttgart Art Museum, the dvg office building in Hanover, the Rems-Murr-Clinic in Winnenden, the Koenigsbau Passagen in Stuttgart, the Montforthaus in Feldkirch, the extension of the Heinrich- Heine-University in Duesseldorf and Terminal West of Berlin Schoenefeld Airport reflect our comprehensive planning competence in a diverse array of construction projects. Numerous awards bear witness to the quality of our buildings. HASCHER JEHLE Architektur is a founding member of the DGNB (German Sustainable Building Council) such as of the BIM Allianz network.

Address
HASCHER JEHLE Architektur
Kantstr. 17
10623 Berlin
Germany

Phone: +49 30 347976-50
Fax: +49 30 347976-55
Internet: www.hascherjehle.de

Contact person

Anita Sinanian
Associate
Phone: +49 30 347976-77

Products and Services

ZOOM OFFICE BUILDING, BERLIN

The corner of Kant-/Joachimstaler Straße is the pivotal point of the building, which is constructed of stacked and interlocking storeys. The levels shift in relation to each other and thus form a signet-like sculptural building, with an rounded shape on Kant-/Joachimstaler Straße representing the centre of the spatial rotation.

Further reading

JUSTICE CENTER BOCHUM, GERMANY

The construction marks the beginning of the redevelopment of this inner-city site. The building complex, which combines four courts into a single unit, consists of six connected structures that recreates a meandering structure staggered in height and encloses three courtyards. One of these courtyards is the roofed, fourstorey atrium, the centre of the complex and the heart of the hall wing. Generous outdoor stairs mark the entrance and lead visitors directly into the atrium.

Further reading

PANDION 4LIVING HOUSING PRENZLAUER BERG, BERLIN

The guiding concept idea of the residential development on Conrad-Blenkle-Strasse is the completion of the urban layout by a street-side perimeter block development. This clear, basic figure is accentuated by the concise, tree-lined incisions along the street fronts, which give the building its distinctive appearance. These generous, vertical caesurae mark the entrances, giving the building clear legible addresses while creating an identity-forming recognizable icon.

Further reading

Click here if you notice an image that violates copyright or privacy rights.

Get in contact
OK

We only use functionally necessary cookies and the web analysis tool Matomo in order to optimally design and continuously improve our website for you. By continuing to use our website, you agree to this. Further information and an objection possibility can be found here: Data protection